Penne Siciliana

Penne Siciliana

Ingrediënten 
300 gr. penne (glutenvrije optie)
225 gr. salamiworst
1 blik (400 gr.) tomatenblokjes
150 ml. rode wijn
1 ui
3 stengels bleekselderij
2 el. tomatenpuree
1 spaanse peper
1 tl. suiker
2 teentjes knoflook

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
- Snijd de salamiworst en bleekselderij in blokjes en zet apart.
- Snipper de ui en hak de knoflook en spaanse peper fijn en zet apart.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui aan tot deze glazig is en voeg daarna de bleekselderij, spaanse peper en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.
3. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door 3 minuten mee te bakken.
4. Voeg nu de salamiblokjes toe en bak nogmaals 3 minuten mee.
5. Voeg de wijn en suiker toe, roer alles goed door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes toe.
6. Draai het vuur laag en laat 30 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen.

Welke salami moet ik kopen?
Voor dit recept is het merk Stegeman gebruikt, maar het maakt niet zoveel uit. Haal geen voorgesneden blokjes, maar koop een hele worst. Chorizo or cervelaat mag ook. Droge worst is geconcentreerd en heeft dus een sterke smaak. Kies je eigen favoriet!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd