Perkedel Jagung

Perkedel Jagung

Ingrdiënten

  • 1 blik zoete mais korrels van ongeveer 200 gram 
  • 2 wortels julienne gesneden (in luciferreepjes)
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 1/2 gesnipperd rood uitje
  • 1 geklutst ei
  • 6 takjes fijn gesneden verse selderie
  • 8 takjes fijngesneden verse koriander
  • 6 el rijstmeel
  • Optioneel: 1 chili peper of groene rawit 
  • Plantaardige olie om in te frituren
    Kruiden: 
  • 1 cm fijngehakte verse laos
  • 1 tl korianderkorrels
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 tl zout
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Bak de korianderkorrels en komijnzaad in een droge koekenpan totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Stamp ze vervolgens met de knoflooktenen fijn in een vijzel en doe in een kom.
  2. Voeg de mais, het gekluste ei, de wortelreepjes, het ui, het zout, de koriander en peterselie toe en voeg telkens 1 el rijstmeel toe terwijl je roert. Mocht je van pittig houden voeg dan fijngesneden chilipeper of groene rawit toe.
  3. Frituur de maiskoekjes door telkens een volle el in de planaardige olie te leggen. Wanneer ze beginnen te drijven, keer ze dan om en bak ze in 4 minuten goudbruin. 
  4. Ze hebben naar mijn mening geen saus nodig, maar ze zijn ook lekker met zoete chilisaus of srirachasaus.

Gemaakt door @biancashomecooking

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd