Perkedel Jagung
Ingrdiënten
- 1 blik zoete mais korrels van ongeveer 200 gram
- 2 wortels julienne gesneden (in luciferreepjes)
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 1/2 gesnipperd rood uitje
- 1 geklutst ei
- 6 takjes fijn gesneden verse selderie
- 8 takjes fijngesneden verse koriander
- 6 el rijstmeel
- Optioneel: 1 chili peper of groene rawit
- Plantaardige olie om in te frituren
Kruiden: - 1 cm fijngehakte verse laos
- 1 tl korianderkorrels
- 1/2 tl komijnzaad
- 1 tl zout
- 1 limoen
Bereiding
- Bak de korianderkorrels en komijnzaad in een droge koekenpan totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Stamp ze vervolgens met de knoflooktenen fijn in een vijzel en doe in een kom.
- Voeg de mais, het gekluste ei, de wortelreepjes, het ui, het zout, de koriander en peterselie toe en voeg telkens 1 el rijstmeel toe terwijl je roert. Mocht je van pittig houden voeg dan fijngesneden chilipeper of groene rawit toe.
- Frituur de maiskoekjes door telkens een volle el in de planaardige olie te leggen. Wanneer ze beginnen te drijven, keer ze dan om en bak ze in 4 minuten goudbruin.
- Ze hebben naar mijn mening geen saus nodig, maar ze zijn ook lekker met zoete chilisaus of srirachasaus.
Gemaakt door @biancashomecooking