Peruaanse Causa Tonijn

  Peruaanse Causa Tonijn

Ingrediënten
6-8 kruimige aardappelen geschild
2-3 el Proef Peru ají amarillo pasta
4 el goede olijfolie
6 el limoensap
320 g tonijn uit blik uitgelekt
1 kleine rode ui fijn gesnipperd
2-3 el mayonaise
2 avocado's
2 kleine tomaten

Bereiding
Aardappelpuree:
Kook de aardappelen in 20 minuten helemaal zacht in ruim water met zout. Stamp de aardappelen super fijn en glad in een kom. Er mogen geen stukjes meer bij zitten. Doe er de olie, Proefperu ají amarillo pasta,limoensap en zout bij en meng goed en leg het daarna opzij.

Tonijnsalade:
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten en het harde groene stukje. Snijd de parten in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Doe ze samen met de tonijn, gesnipperde ui en mayonaise in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren en versieren:
Met behulp van een kookring maak je een torentje. Zet de kookring op het midden van een bord. Doe er eerst een glad en gelijkmatig laagje aardappelpuree en gevolgd door plakjes avocado, dan een laag tonijnsalade en tot slot weer een laagje aardappelpuree. Trek vervolgens de kookring voorzichtig omhoog. versieren met extra reepjes tomaat, plakjes gekookte ei of avocado

Disfrutalo!

Waar kun je de Aji Amarillo pasta kopen? 
Check de instagram van: @proefperu  (en stuur een berichtje om te bestellen)

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd