Pinda Hummus

Pinda Hummus

Ingrediënten
400 gr. (blik) kikkererwten
1 el pindakaas
1 el tahin
halve ui
1 teentje knoflook
1 spaanse peper
150 ml kokosmelk
1 cm gember
1 el ketjap
1 el sojasaus
halve citroen

Voorbereiding
- Schil en rasp de gember en laat de kikkererwten uitlekken.
- Snipper de ui, hak de knoflook en spaanse peper fijn en pers de citroen uit.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ui glazig en voeg de kikkererwten, spaanse peper en gember toe.
3. Bak alles ongeveer 5 minuten en voeg dan de sojasaus, ketjap, pindakaas en tahin toe.
4. Bak alles nog eens 5 minuten en voeg dan 100 ml. kokosmelk toe.
5. Roer alles goed om, draai het vuur uit en laat afkoelen.
6. Doe alles in de keukenmachine en meng tot een gladde pasta.
7. Voeg nu het citroensap en de overige kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout.

Voedzaam
Kikkererwten zijn naast een goede dosis vezels, ijzer, zink, fosfor en B-vitaminen ook een goede bron van plantaardige eiwitten. Geen straf dus, om dit op je toastje te smeren.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd