Pindasoep

Pindasoep

Ingrediënten
200 gr. pindakaas
400 ml. kokosmelk
300 gr. soepgroenten
2 blokjes groentebouillon
3 teentjes knoflook
1 spaanse peper
1 ui
3 el. ketjap manis
1 stengel citroengras
2 cm. gember
1 limoen
100 gr. taugé
1 el. maizena

Voorbereiding
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg daarna de bouillonblokjes toe om 1 liter bouillon te maken.
- Was en snijd de soepgroenten in grove stukken (of gebruik een kant en klare zak).
- Snipper de ui, schil de gember en hak samen met de knoflook en spaanse peper fijn.
- Kneus de stengel citroengras door er een knoop in te maken.
- Meng maizena met een klein scheutje water en zet het apart.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Voeg de ui, knoflook, gember, spaanse peper en citroengras toe en fruit aan.
3. Voeg na 3 minuten de soepgroenten toe en knijp een hele limoen uit in de pan.
4. Schep de pindakaas en ketjap erbij en schep alles goed om.
5. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en draai het vuur laag.
6. Laat de soep 30 minuten pruttelen, bind af met maizena en breng op smaak.

Vloeibare kipsaté
Snijd 150 gr. kipdijfilet in hele dunne reepjes (of grote blokjes) en voeg deze toe bij stap 3. De soep als hoofdgerecht? Serveer er een bolletje witte rijst en wat kroepoek bij.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd