Pittige Kaaskoekjes

Pittige Kaaskoekjes

Ingrediënten
125 gr. roomboter
190 gr. boekweitmeel
100 gr. grana padano
1 tl. zout
1 tl. cayennepeper
1 tl. komijn
1 tl. paprikapoeder

Voorbereiding
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en snijd deze alvast in blokjes.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier en zet klaar.
- Rasp de kaas en weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Meng de kruiden en boekweitmeel en voeg hier de blokjes boter en kaas aan toe.
2. Kneed alles tot een stevige deegbal. Rol in magnetronfolie en leg in de koelkast.
3. Verwarm de oven op 180 graden.
4. Bestrooi het aanrecht met wat boekweitmeel.
5. Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en rol uit met een deegroller tot 0,5 cm hoog.
6. Gebruik een koffiekopje om rondjes uit het deeg te drukken, maak een patroon/vormpje in het koekje (met een mes of rasp) en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat.
7. Na het uitdrukken kun je het overgebleven deeg bij elkaar kneden en opnieuw gebruiken.
8. Bak de koekjes goudbruin in 25 minuten en laat goed afkoelen voor je ze serveert

Eens wat anders dan een zak chips!
Je kunt natuurlijk variëren met andere kruiden en kaas, zolang de verhouding maar hetzelfde blijft. De kaas moet wel een harde kaas zijn. Leuk om te serveren bij een wijntje!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd