Pizza Pompoen

Pizza Pompoen

Ingrediënten
2 bollen pizzadeeg
100 gr. geitenkaas
100 gr. mozzarella
100 gr. geraspte kaas
300 gr. flespompoen
12 blaadjes salie
4 el. tomatensaus

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zorg dat je pizzadeeg klaar is voorgebruik (of gebruik kant en klare bodems bij haast).
- Schil de flespompoen en snijd in blokjes, weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met 1 liter water op hoog vuur en breng aan de kook.
2. Kook de pompoenblokjes beetgaar en spoel af met koud water.
3. Bestrooi je aanrecht met wat bloem en rol je pizzabollen uit tot 2 pizza’s.
4. Leg de pizza’s op een stuk bakpapier, zodat je ze makkelijk kunt verplaatsen.
5. Bestrijk elke pizza met 2 eetlepels tomatensaus.
6. Bedek de pizza’s met de pompoenblokjes, brokkel de geitenkaas en mozzarella af en verdeel ook deze over de pizza. Scheur als laatst de salieblaadjes fijn en verdeel over de pizza’s.
7. Leg de pizza’s op een rooster of bakplaat en bestrooi met wat geraspte kaas.
8. Bak de pizza’s af in 12-18 minuten (afhankelijk van hoe dik je deeg is).

Pizzadeeg
Pizzadeeg maken is heel makkelijk, maar kost tijd (rijsproces). Je kunt het deeg helemaal zelf maken, je kunt een pak kopen waarbij je alleen nog water hoeft toe te voegen of je kunt kant en klare bodems gebruiken. Het hangt er maar net vanaf waar je voorkeur ligt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd