Plaattaartjes

Plaattaartjes Bladerdeeg

Ingrediënten
8 vellen bladerdeeg
100 gr. creme fraishe
6 zongedroogde tomaten
4 el. groene pesto
klein handje spinazie
40 gr. blauwe kaas
8 pecannoten
halve peer
1 ei

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de vellen bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht en laat ontdooien.
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en zet deze klaar.
- Schil de peer en snijd samen met de tomaat in reepjes.
- Klop een ei los in een kopje en leg er een kwastje naast.
- Verkruimel de pecannoten en blauwe kaas en zet de overige ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Leg de vellen bladerdeeg op de ovenplaat en bestrijk de randen met het opgeklopte ei.
2. Prik gaatjes in het niet bestreken deel van de bladerdeeg en bak 10 minuten in de oven.
3. Smeer 4 blaadjes in met crème fraîche en 4 met pesto. Beleg als volgt:
4 x Blauwe kaas-peer = crème fraîche, spinazie, peer, blauwe kaas en pecannoten.
4 x Pesto-tomaat = pesto, zongedroogde tomaat en klodders creme fraishe.
4. Bestrijk de randen nogmaals met ei en bak ze goudbruin in 15 minuten.

Glutenvrij? Dat kan!
Er bestaat ook glutenvrij bladerdeeg. De bereiding blijft hierbij hetzelfde. Je kunt je topping natuurlijk helemaal aanpassen naar jouw smaak of dieet. Snijd het bladerdeeg vooraf eventueel in de gewenste vorm (cirkel / driehoek) of grootte.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd