Pochero

Pochero

Ingrediënten
700 gr. varkenskarbonade
3 aardappels
1 spitskool
2 tomaten
1 banaan
3 teentjes knoflook
1 grote ui
1 tl. grof zeezout
1 tl. zwarte peperkorrels

Voorbereiding
- Snijd de ui in halve ringen, de knoflook zo fijn mogelijk en de tomaten in blokjes.
- Snijd de spitskool en karbonade in grove stukken en de banaan in plakjes.
- Schil en was de aardappels en snijd in grote blokjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui en knoflook aan in de pan en voeg daarna de tomaten toe.
3. Blijf goed doorroeren en voeg na 10 minuten het vlees toe.
4. Draai het vuur naar middelhoog en bak het vlees goudbruin aan alle kanten.
5. Voeg nu ongeveer 1 á 1,5 liter water, banaan, aardappels, peper en zout toe.
6. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat minimaal 1 uur staan.
7. Voeg nu de spitskool toe en laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken.

De volgende dag nog lekkerder
Maak ‘m een dag van tevoren. Of liever nog 2 dagen! Hoe langer de soep kan trekken, hoe smaakvoller die wordt. Voeg gerust meer groente of aardappels toe. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd