Poke Bowl

Poké Bowl

Ingrediënten
- 400 gram Sushirijst
- 6 el rijstazijn
- 2 theelepels zout
- 4 theelepels suiker
- 400 gram Zalm op huid (van de visboer)
- 100 gram Wakame
- 1 Winterpeen
- 2 Avocado’s
- 1 grote Mango
- 1 bakje Surimi sticks
- 1 Komkommer
- 6 Bosuien
- Mayonaise
- Sesamzaadjes

Bereiding
Rijst het liefst 2 uur van te voren bereiden!
1. Was de rijst met water net zo lang, tot het niet meer troebel is. Laat de rijst hierna 10 minuten uitlekken.
2. Doe 700 ml water (koud) in de pan met de rijst en zet het vuur aan, als het water met de rijst kookt, kook het dan voor 2 minuten. Zet daarna het vuur laag en laat het nog 10 minuten op het vuur.
3. Doe een theedoek om de deksel en zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel erop zo’n 15 minuten staan.
4. Laat de rijst nu afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Doe de rijstazijn, suiker en de zout in een pannetje en verwarm tot het opgelost is. Laat dit mengsel daarna ook afkoelen tot kamertemperatuur en voeg dit bij de rijst, en roer het goed door.
6. Haal de huid van de zalm en de snijd de zalm in stukjes.
7. Snijd alle andere ingrediënten in stukjes en maak het bordje op en doe de toppings over de pokerbowl.

Kun je tegen gluten? Voeg dan wat tempura garnalen toe en vergeet de sojasaus niet! 

Gemaakt door @Jummysfood

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd