Pompoenige Gnocci

Pompoenige Gnocci

Ingrediënten
500 ml. pompoensaus 
500 gr. gnocci
100 gr. fetakaas (lactosevrije optie)
150 gr. verse spinazie
40 gr. pijnboompitjes
2 el. verse peterselie

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de gnocci volgens de verpakking.
- Snijd de fetakaas in blokjes, hak de peterselie fijn en zet de rest van de ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Doe de pompoensaus in een soeppan en verwarm op middelhoog vuur.
2. Voeg de spinazie toe, roer door de saus en laat de saus op de juiste temperatuur komen.
3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
4. Maak het bord op zoals op de foto: eerst de warme gnocci, daarna de saus, dan brokkel je de kaas erover en je eindigt met pijnboompitjes en verse peper.

Kan het ook zonder feta?
Ja hoor. Zonder de feta is het gerecht zelfs veganistisch en lactosevrij. De feta geeft het gerecht een klein zuurtje en maakt het iets romiger, maar is zeker geen must.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd