Pompoentoetje

Pompoentoetje met Bastognekruim

Ingrediënten
200 gr. pompoen
100 gr. zuivelspread (roomkaas)
125 ml. slagroom
8 Bastogne koekjes
25 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl. kaneelpoeder
1 tl. gemberpoeder

Voorbereiding
- Breng een soeppan met ruim water aan de kook.
- Schil de pompoen, snijd in blokjes en kook in 20 minuten gaar en giet af.
- Verkruimel de Bastogne koekjes
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Prak de pompoen fijn in een mengkom en voeg de zuivelspread, vanillesuiker, kaneelpoeder en gemberpoeder hier aan toe en meng het tot een geheel.
2. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel dit voorzichtig door het pompoenmengsel.
3. Vul de glazen met een laagje koekkruim en schep 2 lepels pompoenmengsel er bovenop.
4. Herhaal stap 3 totdat het glas gevuld is en eindig met wat kruim.
5. Zet het toetje nog even 1 of 2 uur in de koelkast om op te stijven of val meteen aan!

Te machtig?
Is dit te veel voor je na een flinke maaltijd? serveer het dan in een shotglaasje naast de koffie. Met dit recept heb je dan genoeg voor 8 á 10 shotglaasjes. Je kunt ze van tevoren maken!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd