Rendang Bitterballen

Rendang Bitterballen

Ingrediënten
500 gr. rendang (restje van vorige dag)
200 gr. bloem (in kommetje)
2 eieren (geklutst en in kommetje)
200 gr paneermeel (in kommetje)
(Voeg 1 tl zout en 1 tl knoflookpoeder toe aan het paneermeel)

Bereiding
1. Zet het bakje rendang ongeveer 45 minuten in de vriezer zodat het hard wordt maar niet bevriest.
2. Haal het bakje uit de vriezer en rol balletjes van een grote van een bitterbal. Zet de balletjes nog een uurtje in de vriezer.
3. Verwarm een pan met olie, niet te vol en niet te heet. Zorg dat je altijd een branddeken in de keuken hebt wanneer je met hete olie werkt.
4. Haal de balletjes eerst door de bloem dan door de eieren en dan het paneermeel. Dan nog een keer door de eieren en dan nog een keer door het paneermeel.
5. Bak de balletjes goudbruin in de olie.

Selamat makan!

Gemaakt door @thuistoko.eva

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd