Risottosoep

Risottosoep

Ingrediënten
150 gr. risottorijst
400 gr. spinazie
2 teentjes knoflook
1 ui
1 spaanse peper
2 blokjes groentebouillon
4 el. parmezaanse kaas

Voorbereiding
- Snipper de ui en hak de knoflook en spaanse peper fijn.
- Weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui, knoflook en spaanse peper aan in de pan en voeg daarna de rijst toe.
3. Voeg na 5 minuten 1 liter kokend water toe en voeg ook de bouillonblokjes toe.
4. Roer alles goed door elkaar, draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
5. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
6. Garneer elke soep met een lepel parmezaanse kaas.

Snelle maaltijdsoep
De basis voor deze soep is snel klaar. Je kunt gerust de restjes groente van de vorige dag hieraan toevoegen bij stap 5. Laat de parmezaanse kaas weg om het lactosevrij te maken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd