Rode Bietenrisotto

Rode Bietenrisotto met Geitenkaas

Ingrediënten
400 gr. risottorijst
2 blokjes groentebouillon
500 gr. (gekookte) rode bieten
80 gr. grana padano kaas
100 gr. zachte geitenkaas
1 ui

Voorbereiding
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg daarna de bouillonblokjes toe om 1 liter bouillon te maken.
- Snipper de ui en snijd de bieten in reepjes, plakjes of blokjes (naar smaak).
- Rasp de kaas en zet de overige ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui aan tot deze glazig is en voeg daarna de rijst en toe en bak 3 minuten mee.
3. Schep nu een soeplepel bouillon bij de rijst totdat al het vocht is opgenomen (en draai daarna het vuur terug tot middelhoog).
4. Herhaal stap 3 totdat de risotto gaar is (30-40 minuten) en blijf continu roeren!
5. Voeg de rode bieten 5 minuten voor tijd toe en schep alles goed om.
6. Draai het vuur uit als de risotto gaar is en voeg de kaas, peper en zout toe.
7. Serveer de risotto op een bord en brokkel de geitenkaas over het gerecht

Geitenkaas & Grana Padano lactosevrij? 
Bijna! Geitenmelk bevat veel minder lactose dan koemelk. Zachte geitenkaas is vaak goed te verdragen voor mensen met een lactose intolerantie. Bij oude en harde kazen (zoals grana padano) zorgt het lange rijpingsproces ervoor dat deze kaas geen lactose meer bevat.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd