Romige Pompoensaus

Romige Pompoensaus

Ingrediënten
300 gr. flespompoen
1 blokje groentebouillon
1 ui
3 bosui
70 gr. tomatenpuree
3 teentjes knoflook
2 el. gedroogde tijm
100 ml. soyaroom

Voorbereiding
- Breng een soeppan met 500 ml. water aan de kook.
- Was en schil de pompoen en snij deze in blokjes.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de bosui in ringetjes.

Bereiding
1. Voeg de pompoen toe aan het water en laat 20 minuten koken.
2. Fruit de ui, knoflook en bosui aan in een hapjespan.
3. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door 5 minuten mee te bakken.
4. Schep de pompoenblokjes (met een schuimspaan) uit de soeppan en voeg ook deze toe.
5. Voeg het bouillonblokje toe aan het kookvocht, laat het oplossen en draai het vuur uit.
6. Giet 300 ml. bouillon en soyaroom bij de pompoenblokjes en pureer met een staafmixer.
7. Voeg meer room, bouillon, peper en/of zout toe naar eigen smaak.

Rijkere pastasaus of liever soep?
Voeg spinazie, courgette, verse tijm of rozemarijn, walnoot en/of feta toe voor een rijke saus of voeg er nog eens 1 liter extra bouillon aan toe en je hebt een heerlijke soep.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd