Salade Caponata

Ingrediënten
1 grote aubergine
12 groene olijven
2 el. kappertjes
Halve citroen
2 el. pijnboompitjes
2 el. peterselie

Voorbereiding
- Snijd de aubergine in blokjes en de olijven in ringetjes.
- Rooster de pijnboompitjes, hak de peterselie fijn en zet de citroen en kappertjes klaar.

Bereiding
1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie op hoog vuur.
2. Bak de aubergineblokjes goudbruin.
3. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
4. Meng alle ingrediënten in een mengkom.
5. Pers zoveel van de halve citroen erover als nodig is en breng op smaak met peper en zout.

Liever een maaltijdsalade?
Fruit een gesnipperd uitje, blokjes verse tomaat en gehakte bleekselderij aan bij stap 2. Voeg rozijnen en cashewnoten toe bij stap 4. Serveer met extra rucola.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd