Salade Nicoise

Salade Nicoise

Ingrediënten
2 eieren
2 tomaten
12 zwarte olijven
180 gr haricot verts (pot)
3 ansjovisjes
1/2 rode ui
200 gr tonijn (blik)
2 tl mosterd
3 el olijfolie
1 citroen (2 el citroensap)
1 teentje knoflook

Voorbereiding
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren ongeveer 10 min.
- Snijd de tomaat in grove stukken en de ui in flinterdunne halve ringen.
- Snijd de olijven door de helft en hak de knoflook en ansjovis fijn.
- Laat de haricot verts en tonijn uitlekken en pers de citroen uit.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Maak de dressing: Meng de mosterd, citroensap, knoflook en olijfolie in een thee mok.
2. Breng de dressing op smaak met peper en zout (en eventueel een schepje suiker).
3. Doe tonijn, ansjovis, ui, haricot verts, tomaten en olijven in een mengkom.
4. Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar.
5. Snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade.

Verse ingrediënten
Het is nog lekkerder als je verse tonijn en haricot verts gebruikt. De bereiding duurt dan iets langer. Je kunt natuurlijk ook sla toevoegen of voeg wat gekookte krieltjes toe.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd