Salade Peer-Roquefort

Salade Peer-Roquefort

Ingrediënten
1/3 krop sla
2 el ongezouten noten
2 peren (rijp)
100gr roquefort
1 el croutons (glutenvrije optie)
2 tl mosterd
3 el olijfolie
1 el azijn
1 sjalotje
1 teentje knoflook

Voorbereiding
- Schil de peren en snijd deze in gewenste vorm.
- Was de kropsla en scheur in grove stukken.
- Snijd de knoflook en sjalotje zo fijn mogelijk
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Maak de dressing: Meng de mosterd, azijn, knoflook, ui en olijfolie in een thee mok.
2. Breng de dressing op smaak met peper en zout (en eventueel een schepje suiker).
3. Doe de sla, peren, croutons en noten in een mengkom en brokkel de kaas eroverheen.
4. Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar.

Roquefort kaas
Roquefort is een blauwschimmelkaas. Het is een schapenkaas uit Frankrijk. Pikant en scherp van smaak. Te heftig? Dan kun je ook een romigere variant gebruiken, zoals gorgonzola.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd