Sappige Courgette Hapjes

Courgette Hapjes

Ingrediënten
1 courgette
halve ui
0,5 tl. kerriepoeder
0,5 tl. cayennepeper
3 el. geraspte kaas (lactosevrije optie)

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een soeppan met 500 ml. water aan de kook.
- Halveer de courgette in de lengte en hol de courgette uit op 4 plekken per helft, zodat je in
totaal 8 kuiltjes hebt in het vruchtvlees van de courgette.
- Snipper de ui en het vruchtvlees en zet apart.

Bereiding
1. Kook de uitgeholde courgette kort in kokend water (3 a 4 minuten).
2. Verwarm een koekenpan met een laagje olie op hoog vuur.
3. Fruit het vruchtvlees samen met de ui en kruiden aan in de pan.
4. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het over de “kuiltjes” van de courgette.
5. Verdeel de geraspte kaas over de hele courgette en verwarm 10 minuten in de oven.
6. Snijd de kuiltjes los van elkaar.

Variatietips
Je kunt natuurlijk ook 3 of 4 courgette gebruiken. De bereidingstijd zal ongeveer hetzelfde blijven. Wees creatief met de vulling en kies bijvoorbeeld eens voor gekruid gehakt, feta-walnoot, rijst-knoflook-tomaat, ansjovis-olijf-aubergine of bedenk zelf iets lekkers!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd