Shakshaku

Shakshaku

Ingrediënten
300 gr. wortels
200 gr. uien
300 gr. spinazie
400 gr. zoete aardappels
4 eieren
1 blik (400 gr.) tomatenblokjes
1 el. ras el hanout
1 blokje groentebouillon
3 teentjes knoflook
(optioneel: peterselie, bosui, koriander)

Voorbereiding
- Schil de wortels en uien en rasp deze fijn (of gebruik kant en klare hutspot groenten).
- Schil de zoete aardappels en snijd deze in grove stukken.
- Hak de knoflook fijn, weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en voeg ras el hanout en het bouillonblokje toe.
3. Schep alles ongeveer 10 minuten goed om en voeg de zoete aardappels toe.
4. Blus alles af met de tomatenblokjes en draai het vuur laag.
5. Voeg de spinazie toe en schep alles voorzichtig om totdat de spinazie is geslonken.
6. Voeg 4 rauwe eieren toe en laat deze (met de deksel op de pan) langzaam stollen.
7. Garneer het gerecht bosui, peterselie of koriander.

Maak je restjes groenten op
Dit recept is ideaal om je restjes groenten op te maken uit je koelkast. Een stronkje broccoli, een halve courgette of 2 losse tomaten? Voeg ze gerust toe bij stap 3 en serveer het gerecht met warm afgebakken brood of witte rijst. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd