Sinigang na Baboy (Filipijnse Soep)

Sinigang na Baboy (Filipijnse Soep)

Ingrediënten
200 gr. varkensvlees
2 zoete aardappels
1 paarse aardappel
2 aardappelen (vastkokend)
3 tomaten
1 ui
150 gr. sperziebonen
200 gr. rettich
100 gr. spinazie
100 gr. okra
2 zakjes sinigang mix (knorr)
Optioneel: 200 gr. rijst

Voorbereiding
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker.
- Snijd het varkensvlees in dunne reepjes.
- Snijd alle overige ingrediënten in grove, hapklare stukken.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui aan in de pan en marineer ondertussen het vlees met peper en zout.
3. Bak nu het vlees en tomaat mee voor ongeveer 5 minuten.
4. Voeg de sinigang mix toe en blus het geheel af met 1 liter kokend water.
5. Breng alles zachtjes aan de kook en voeg de ingrediënten toe (eerst de producten die het langst nodig hebben zoals aardappels en pas als laatst de spinazie).
6. De soep is klaar als de aardappels gaar zijn. Serveer met een bolletje rijst ernaast.

Maak je eigen creatie!
In de sinigang mix zit garnaal en bloem, dus de soep vegetarisch of glutenvrij maken wordt moeilijk, maar je kunt natuurlijk variëren met groenten, vis of pittig. De soep zal altijd een friszure smaak houden, wat deze soep authentiek Filipijns maakt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd