Spaanse Jambalaya

Spaanse Jambalaya

Ingrediënten 
200 gr. chorizo
200 gr. kipdijfilet
150 gr. sperziebonen
2 paprika’s
2 uien
3 stengels bleekselderij
300 gr. rijst
2 blokjes kippenbouillon
2 el. paprikapoeder
1 el. cayennepeper

Voorbereiding
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg daarna de bouillonblokjes toe om 700 ml. bouillon te maken.
- Snipper de ui, snijd de kip, chorizo, bleekselderij en paprika in blokjes en halveer de
sperziebonen.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui aan tot deze glazig is en voeg daarna de bleekselderij, paprika, sperziebonen, chorizo, cayennepeper en paprikapoeder toe.
3. Schep alles goed om en voeg de (ongekookte) rijst toe. Blijf goed roeren!
4. Blus nu af met de bouillon en draai het vuur laag.
5. Kruid ondertussen de kip met peper en zout en bak deze apart. Voeg 5 minuten voor tijd toe.
6. Laat alles 20 minuten pruttelen (zonder deksel) tot de rijst gaar is.

Let op dat het geen papje word!
Laat het gerecht niet te lang staan en test na 20 minuten of je rijst gaar is. Als je het te lang laat staan kan je rijst een pap worden en dit wil je niet.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd