Spaanse Pastasalade

Spaanse Pastasalade

Ingrediënten
150 gr. pasta
100 gr. chorizo
1 gele paprika
150 gr. kikkererwten
1 el. verse peterselie
2 tomaten

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook, bereid de pasta volgens de verpakking en spoel meteen af met koud water als de pasta gaar is, zodat deze niet doorgaard.
- Snijd de tomaten in grove stukken en de paprika in reepjes.
- Snijd de chorizo in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een koekenpan met een laagje olie of hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de chorizo, paprika en kikkererwten totdat alles rood is gekleurd door de olie van de chorizo. Draai daarna het vuur laag en laat nog 10 minuten zachtjes staan.
3. Meng ondertussen de koude pasta, tomaten en peterselie in een mengkom.
4. Voeg uiteindelijk de warme ingrediënten toe en meng alles door elkaar.

Lauwwarm of koud + variatietips
Je kunt dit gerecht lauwwarm serveren wanneer je ‘m vers maakt, maar omdat de chorizo zoveel smaak geeft, kun je deze salade ook prima koud meenemen in je lunchbox. Bak wat grove rode ui en knoflook mee (bij stap 2) en voeg wat zwarte olijven toe (bij stap 3).

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd