Spaanse Tortilla

Spaanse Tortilla

Ingrediënten
700 gr. aardappelen
200 gr. ui
5 eieren

Voorbereiding
- Schil de aardappelen en halveer deze. Snijd daarna in plakjes van een halve centimeter.
- Schil de uien en snijd in halve ringen.
- Klop de eieren los in een diepe mengkom en voeg 1 tl. zout toe.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een flinke laag olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de uien ongeveer 5 minuten en voeg daarna de aardappelen toe.
3. Draai het vuur naar middelhoog en laat nog 10 á 15 minuten staan.
4. Giet (als ui en aardappel lichtbruin gekleurd zijn) alles af in een vergiet.
5. Laat 5 minuten afkoelen en voeg daarna bij het eimengsel en laat 10 minuten rusten.
6. Zet een koekenpan (20cm) met een laagje olie op hoog vuur en laat goed warm worden.
7. Giet het eimengsel in de koekenpan en draai het vuur laag. Bak 5 minuten.
8. Draai de tortilla om m.b.v. een bord en bak ook deze kant nog 5 minuten.
9. Haal de tortilla uit de pan m.b.v. een bord en snijd in het gewenste aantal stukken.

Hoe draai ik m'n tortilla om?
Leg een bord (met de onderkant boven) op de pan. Houd 1 hand op het bord en draai nu de pan en het bord in één zwaai om. Je kunt de pan nu optillen en terugzetten op het vuur. Schuif nu de tortilla naar de rand van het bord en duw 'm voorzichtig terug in de pan.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd