Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Ingrediënten
250 gr. spaghetti (glutenvrije optie)
300 gr. spekjes
2 eieren
2 teentjes knoflook
100 gr. grana padano kaas
1 ui

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen, rasp de kaas en zet allebei apart.
- Leg de knoflookpers klaar met de gepelde knoflook er vast in.
- Weeg de spaghetti af en klop de eieren vast los in een kopje.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de spekjes ongeveer 5 minuten op hoog vuur en voeg daarna de ui erbij.
3. Voeg de spaghetti toe als de spekjes goed doorbakken zijn en schep alles goed om.
4. Pers de knoflook uit en voeg deze direct toe aan de pasta zodra deze warm genoeg is.
5. Draai het vuur uit, voeg peper en zout toe en blijf alles goed omscheppen.
6. Voeg na 2 minuten de kaas toe en na weer 2 minuten de eieren.
7. Blijf goed roeren totdat de kaas en de eieren een goede plakkerige saus vormen.

Saus liever apart maken?
Ik raad aan om dit gerecht meteen dezelfde dag op te eten (vanwege het rauwe ei). Wil je toch liever een saus die je kunt bewaren? Vervang de spaghetti voor een flinke scheut (soya)room en laat het ei-mengsel weg. Voeg meer kaas toe om de saus dikker te maken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd