Spaghetti Pesto

Spaghetti Pesto

Ingrediënten
6 el. groene pesto 
200 gr. spaghetti (glutenvrije optie)
300 gr. kipdijfilet
1 rode ui
Handje rucola
2 el. pijnboompitjes
5 zongedroogde tomaten
2 el. grana padano kaas

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
- Snijd de kipdijfilet in blokjes, kruid met peper en zout en zet apart.
- Snijd de ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Rooster de pijnboompitjes, rasp de kaas en zet de rest van de ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de rode ui aan en voeg daarna de kip toe. Bak deze tot de kip gaar is.
3. Voeg nu de spaghetti en de pesto toe. Schep alles goed om.
4. Schep de pasta op een bord met een knijptang (zo voorkom je plassen olie op je bord).
5. Garneer je pasta met wat rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes.

Salade erbij?
Salade caprese past hier perfect bij. Dit heb je nodig: 1 bol mozzarella, 1 tomaat en een paar blaadjes basilicum. Start met een plakje tomaat, dan een plakje mozzarella, dan een blaadje basilicum en begin dan weer opnieuw. Leg dit sierlijk rondom je pasta. Buon Appetito!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd