Spinazie-Linzen Schotel

Spinazie-Linzen Schotel

Ingrediënten
200 gr. linzen
200 gr. spinazie
1 citroen
1 ui
2 el. verse munt
1 blokje groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 tl. komijnpoeder

Voorbereiding
- Pers de citroen uit en rasp wat van de schil (ongeveer 1 theelepel).
- Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook en munt fijn.
- Breng 500 ml. water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige
maatbeker of steelpan en voeg 1 blokjes bouillon toe om bouillon te maken.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten tot de ui glazig is.
3. Voeg de komijnpoeder toe, schep goed om en voeg dan de linzen toe.
4. Voeg de bouillon toe (je hoeft niet alles te gebruiken) zodat de linzen onder staan.
5. Draai het vuur laag als het kookt en laat 15 minuten zachtjes koken.
6. Voeg de spinazie toe als de bouillon is opgenomen door de linzen.
7. Voeg munt, citroensap en citroenrasp toe en breng op smaak met peper en zout.

Hoe rasp je een citroen?
Als je de citroen raspt, let er dan op dat je alleen het geel van de citroen gebruikt. Het witte deel van de schil is nogal bitter en kan je gerecht een diepe bittere smaak geven. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd