Sri Lankaanse Dahl

Dahl Curry

Ingrediënten 
400 gr. rode linzen
2 teentjes knoflook
2 cm. gember
1 spaanse peper
1 ui
1 blik (400 ml) kokosmelk
2 tl. kurkuma
2 tl. currypoeder
2 tl. zout
2 tl. cayennepeper

Voorbereiding
- Breng een soeppan met 1 liter water aan de kook.
- Kook de linzen ongeveer 15 minuten en giet deze daarna af.
- Schil en rasp de gember en hak de knoflook en spaanse peper fijn.
- Meng kurkuma, currypoeder, zout en cayennepeper samen in een droog kopje.
- Snipper de ui en open het blik kokosmelk alvast.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui aan tot deze glazig is.
3. Voeg dan de gember, knoflook en spaanse peper peper toe en bak 2 minuten mee.
4. Voeg het kruidenmengsel toe en bak 1 minuut mee (blijf goed roeren!).
5. Voeg de gare linzen toe en bak 2 minuten mee.
6. Blus af met kokosmelk en draai het vuur laag.
7. Laat 10 minuten pruttelen en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Meer groenten?
Linzen zijn peulvruchten. Linzen zitten boordevol vezels, eiwit en ijzer. Wil je meer groente toevoegen? Voeg (restjes) gare groente toe bij stap 5 of voeg rauwe groente toe wanneer je de linzen kookt en volg verder de rest van de stappen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd