Sweet Potato Bowl

Sweet Potato Bowl

Ingrediënten zoete aardappelpuree
2 zoete aardappelen
1 witte ui
1 teen knoflook
1 el. baharat (Arabische kruiden)
1 tl. cayennepeper
Olijfolie & himalayazout

Ingrediënten toppings
2 eieren
1 avocado
4 handen spinazie
Olijfolie & sesamolie
Handje basilicum
Kruidenzout, provençaalse kruiden & peterselie

Bereiding zoete aardappelpuree:
Schil de zoete aardappel en kook ze tot je er door kan prikken met je vork. Giet de aardappelen af. Mix de zoete aardappel met de kruiden. Bak de ui en knoflook aan in olijfolie. Roer dit door de gemixte aardappelen. Als je liever meer stukjes hebt, gebruik je de aardappelstamper.

Bereiding toppings:
- Bak de eieren in olijfolie in een koekenpanpan. Breng op smaak met kruidenzout.
- Bak de spinazie op lage temperatuur in wat sesamolie.
- Snij de avocado in stukjes. Doe dit niet te lang op voorhand om te voorkomen dat ze bruin worden.
- Leg alles op de zoete aardappelpuree en werk het geheel af met peterselie, Provençaalse kruiden en basilicum.

Gemaakt door: @gezond_gezien

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd