Tagliatelle al Funghi

Ingrediënten
250 gr. tagliatelle (glutenvrije optie)
250 gr. champignons
150 gr. sperziebonen
250 gr. hamlapjes
1 teentje knoflook
1 ui
1 blokje runderbouillon
100 ml. slagroom
100 ml. zure room
2 el. boekweitmeel
2 el. worcestershire sauce
mespuntje mosterd

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
- Breng 300 ml. water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg daarna het bouillonblokje toe om 300 ml. bouillon te maken.
- Snijd de hamlapjes in dunne reepjes en de champignons in plakjes.
- Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de reepjes vlees goudbruin in ongeveer 5 minuten.
3. Schep de reepjes vlees uit de pan en leg deze op een bord.
4. Bak in dezelfde pan de ui, champignons en sperziebonen ongeveer 5 minuten.
5. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan het bloem toe en roer alles goed om.
6. Voeg de bouillon, slagroom en zure room toe en draai het vuur laag. Laat 20 minuten pruttelen.
7. Voeg worcestershire sauce, mosterd en de reepjes vlees toe en laat nog 10 minuten op laag vuur staan (zonder deksel).
8. Voeg de pasta toe en schep alles goed om.

Champignon Roomsaus
Als je de sperziebonen en reepjes vlees weg laat uit het recept, heb je een heerlijke champignon roomsaus. Heerlijk bij een goede biefstuk of varkenshaas!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd