Tagliatelle Rode Pesto

Tagliatelle Rode Pesto

Ingrediënten
200 gr. tagliatelle (glutenvrije optie)
200 gr. rode pesto 
100 ml. crème fraîshe
250 gr. kipdijfilet
1 ui
2 handjes rucola
1 spaanse peper
1 el. kappertjes
60 gr. walnoten

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen, hak de spaanse peper fijn en snijd de kip in blokjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ui tot deze glazig is en voeg daarna de spaanse peper toe en bak 3 minuten mee.
3. Voeg de kip toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg de pesto, crème fraîshe en kappertjes toe als de kip gaar is.
5. Voeg ook de tagliatelle toe, draai het vuur laag en schep alle ingrediënten ongeveer 5 minuten goed door elkaar. Garneer het gerecht met een handje rucola en gecrushte walnoten (en eventueel nog wat parmezaanse kaas).

M'n pasta zwemt in de olie!
Omdat er in de pesto veel olie is verwerkt en je het gerecht ook nog eens opwarmt, komt er veel olie vrij tijdens het bereiden. Giet het gerecht even 10 seconden in een bolzeef boven de gootsteen of schep de pasta op met een knijptang of vork.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd