Tempeh Kering

Sambal Tempeh Kering

Ingrediënten

2 blokken tempeh
7 sjalotjes
3 rode pepertjes
3 plakjes laos
4 blaadjes salam
3-5 tenen knoflook
1 el tamarindepasta (dus uit een pot, niet zo’n blok)
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels bruine suiker of palmsuiker
1 theelepel trassi bakar
Petehbonen (diepvries of uit pot)

Bereiding

1. Begin met het in plakken snijden van de tempeh (ongeveer een halve cm dik) en snij de plakjes daarna in smalle reepjes. Frituur ze goudbruin.
2. Pel de sjalotjes en knoflook en had beiden fijn. Snij de pepers in dunne ringetjes.
3. Doe in een wok/wadjan een paar eetlepels olie en fruit de sjalotten en knoflook aan. Voeg de pepers toe en laat even meefruiten.
4. Nu kan de laos, salam en trassi erbij. Even een beetje heen en weer bewegen door de olie en dan de tempehreepjes erbij doen. Goed omscheppen. 5. Nu voeg je de tamarinde en suiker toe en “drizzle” je de ketjap over de tempeh heen. Alles goed mengen, de tempeh moet een bruine “glaze” hebben door de ketjap, is dit niet het geval dan voeg je nog wat ketjap toe.
6. Nu moet je dus blijven omscheppen zodat de ketjap zich blijft vermengen met de tempeh en hij op een gegeven moment droog gebakken is (geen vocht meer onderin de pan).
7. Als laatste proef je even of er wat zout doorheen moet en meng je de aan stukjes gehakte petehbonen erdoor.

Gemaakt door: @Marits_tasty_kitchen 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd