Tex Mex Ribbetjes

 

Tex Mex Ribbetjes

Ingrediënten
4 naturel spareribs (ongekruid)
40 gram tex-mex kruiden
800 gram krieltjes
verse fijngesnipperde groene kruiden naar keuze
lente uitjes
800 gram boontjes
2 sjalotjes
potje zure room (lactosevrije optie = chimichurri)
2 eetlepels olijfolie

Speciale benodigdheden
sous vide stick of apparaat
vacuüm zakken
vacuümapparaat

je kan ook werken met ziplock zakjes (zeker naar de maximumtemperatuur kijken) of herbruikbare siliconen zakken

Voorbereiding
- Ontvlies de spareribs (of vraag dit aan je slager) en snij de ribbetjes los van elkaar.
- Neem een kookpot of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 70°C.

Bereiding (let op: sous vide tijd = 24 uur)
1. Kruid de losse ribbetjes met de tex-mex kruiden, hou een beetje kruiden over voor na het sous vide bad.
2. Trek de ribbetjes vacuüm en laat ze 24 uur ondergedompeld liggen op 70°C
3.Stoom (of kook) de aardappelen tot ze gaar zijn, meng met de olijfolie en de fijngesnipperde kruiden en schud alles voorzichtig door elkaar.
4. 
Snij de uiteinden van de boterboontjes en stoom ze beetgaar. Snipper de sjalotjes fijn en meng ze onder de boontjes.
5. Snij de lente u in schuine ringetjes.
Afhankelijk van het seizoen kan je de aardappelen en boontjes warm, koud of lauw serveren!
6. Haal de ribbetjes uit het waterbad en dep ze droog en laat ze afkoelen.
Grill ze kort op een hete barbecue of in een hete voorverwarmde oven. De ribbetjes zijn al gaar, je wil ze enkel een lekker korstje geven.
7. Werk de ribbetjes af met de overige tex-mex kruiden en de lente ui.
8. 
Serveer met de kruidige krieltjes, de boterboontjes én een potje zure room om in te dippen.

Maak grote hoeveelheid en vries in!
Deze ribbetjes kan je makkelijk in grote hoeveelheden op voorhand maken!
Wanneer je ze niet meteen wil gebruiken koel dan de nog afgesloten vacuüm zak af onder koud water en vries deze zo in. Zo heb je standaard ‘fall off the bone” ribbetjes in huis!

Maak je eigen Tex Mex kruiden!
Maak je liever zelf je tex-mex kruidenmix? Experimenteer dan zelf met chilipoeder, komijnpoeder, gerookt en gewoon paprikapoeder, gedroogde koriander, knoflookpoeder, (cayenne)peper, chilipoeder (naar keuze) en zout.

Gemaakt door @jonaskooktgraag

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd