Tiramisu Cheesecake

Tiramisu Cheesecake

Ingrediënten 
200 gr. theebiscuitjes
100 gr. roomboter
150 ml. slagroom
2 tl. vanille extract
300 gr. suiker
500 gr. mascarpone
6 blaadjes gelatine (*vega = 2 gr. agar agar)
200 gr. roomkaas
24 lange vingers
200 ml. koffie (heet)
2 eetlepels cacao

Voorbereiding
- Laat de gelatineblaadjes weken in een bakje koud water.
- Bedek de bodem en zijkanten van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar (behalve de hete koffie).

Bereiding
1. Laat de boter langzaam smelten in een steelpan.
2. Maal de koekjes in een keukenmachine fijn en voeg deze toe aan de gesmolten boter.
3. Druk de koekjesmix stevig aan op de bodem van de springvorm en zet in de vriezer.
4. Meng 200 gr. suiker, de mascarpone, de roomkaas en vanille extract in een mengkom.
5. Verwarm de slagroom, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme slagroom.
6. Voeg de warme slagroom toe aan het mascarpone mengsel en zet apart.
7. Zet 2 á 3 kopjes koffie, doe in een mengkom met 100 gr. suiker en roer tot de suiker oplost.
8. Stort een deel van het mascarpone mengsel in de springvorm en strijk glad.
9. Week 12 lange vingers één voor één in de hete koffie en leg deze er bovenop.
10. Herhaal stap 8 en 9 en eindig met het mascarpone mengsel.

Wachttijd (4 uur)
11. Laat de taart afkoelen in de koelkast.
12. Bestrooi de taart met cacaopoeder (m.b.v. een theezeefje).

Wat voor koffie gebruik ik?
De koffie is zeer bepalend voor de smaak van de taart. Gebruik dus een sterke, aromatische koffie. Liever espresso nog dan koffie. Hoe langer je de lange vingers laat weken, hoe meer koffie je opzuigt. Bepaal dus zelf hoeveel koffiesmaak je je cheesecake geeft.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd