Tom Kha Kai

Tom Kha Kai

Ingrediënten
1 blik (400ml) kokosmelk
2 blokjes kippenbouillon
3 el vissaus
250 gr kipdijfilet
150 gr shi-take
1 paksoi
1 limoen
2 stengels citroengras
2 spaanse pepers
3 teentjes knoflook
2 tl suiker
3 tl gemalen laos
Optioneel: noedels, koriander.

Voorbereiding
- Snijd de kipdijfilet, paksoi en de shi-take in dunne reepjes.
- Hak de knoflook, spaanse peper fijn en hak de stengels citroengras doormidden.
- Weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met 1 liter water op hoog vuur en breng aan de kook.
2. Voeg de bouillonblokjes, citroengras, knoflook, spaanse peper, suiker en laos toe.
3. Voeg na een paar minuten de kokosmelk, kip en shi-take toe en draai het vuur laag.
4. Voeg na 15 minuten de paksoi en vissaus toe en laat nog 10 minuten sudderen.
5. Voeg nu de noedels (5 min) en/of koriander toe en serveer met een halve limoen.

Verhouding room-bouillon
Zoals je kunt zien is de deze soep licht gebonden. Wil je de soep dikker en romiger hebben, voeg dan een extra blik kokosmelk toe en gebruik i.p.v. 1 liter water, maar een halve liter.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd