Tomatensoep

Tomatensoep

Ingrediënten
1 kg. tomaten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 takjes tijm
2 blokjes groentebouillon
1 pot zongedroogde tomaten
soyaroom

Voorbereiding
- Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in plakjes en de tomaten in partjes.
- Snijd enkele zongedroogde tomaten in reepjes en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui en knoflook aan in de pan en voeg daarna de tomaten toe.
3. Schep alles 10 minuten goed om en voeg 2 takjes tijm en de bouillonblokjes toe.
4. Voeg ongeveer 1 á 1,5 liter water toe.
5. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat minimaal 1 uur staan.
6. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
7. Garneer met wat verse tijm, reepjes zongedroogde tomaat en een scheutje soyaroom.

Croutons!
Je soep is niet meer glutenvrij, maar met croutons is deze soep helemaal af! Wil je een diepere tomatensmaak? Bak dan wat tomatenpuree mee bij stap 2. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd