Uiencompote

Uiencompote

Ingrediënten
500 gr. uien
100 ml. balsamico crema
2 el. suiker
2 laurierblaadjes
1 el. tijm

Bereiding
1. Snijd de uien in halve ringen en zet de rest van de ingrediënten vast klaar.
2. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
3. Bak de uien glazig (10 minuten) en voeg daarna de suiker, laurierblaadjes, tijm, peper en zout toe. Draai het vuur laag en schep alles goed om.
4. Voeg nu de balsamico crema toe, schep alles nogmaals goed om en laat minimaal 1,5 uur staan. Regelmatig even roeren. De uiencompote is klaar als de uien donker en zacht zijn.

Waar eet ik dit bij?
Je kunt de uiencompote warm serveren bij een stuk gegrild vlees of hamburger van de bbq. Lekker op een broodje oude kaas, plaattaart met geitenkaas uit de oven of met paté op een toastje. De mogelijkheden zijn eindeloos. Afgedekt in de koelkast is het 1 tot 2 weken houdbaar.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd