Vega Burrito's

Vega Burrito's

Ingrediënten
3 wraps
200 gr. gekookte rijst
100 gr. kidneybonen (uit blik)
100 ml. tomatensalsa (doritos)
100 gr geraspte kaas
100 ml. crème fraîshe
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 paprika
1 avocado
1 limoen
1 spaanse peper

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui, snijd de knoflook en spaanse peper fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Halveer en ontpit de avocado’s en snijd in blokjes.
- Pers de limoen uit, weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ui tot deze glazig is en voeg daarna de knoflook, spaanse peper en paprika toe en bak 3 minuten mee.
3. Voeg de rijst en kidneybonen toe, meng alles goed door elkaar en draai het vuur laag.
4. Voeg de avocado, limoensap en creme fraîshe in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
5. Bekleed de wraps met een streep van geraspte kaas over de hele lengte van de wrap.
6. Meng de tomatensalsa met het rijstmengsel en schep alles goed om. Draai het vuur uit.
7. Gebruik 150 gr. rijstmengsel per wrap en rol de wrap strak op.
8. Doe de wraps ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
9. Gebruik 3 halve wraps per persoon en serveer er een flinke klodder avocadosaus bij.

Lunch, diner of snack?
Krijg je het als diner niet helemaal op? Bewaar het in de koelkast en eet het als koude lunch de volgende dag. Of snijd de burrito in plakjes van 2 cm, stop er een houten prikker in en serveer als snack. Je kunt ze ook in magnetronfolie wikkelen en in de vriezer bewaren.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd