Waldorf Salade

Waldorf Salade

Ingrediënten
Halve knolselderij
2 groene appels
2 stengels bleekselderij
1 kipfilet
1 bosui
3 el. rozijnen
3 el. walnoten
3 el. mayonaise
4 ansjovisjes
1 citroen

Bereiding
1. Zet een steelpan met 500 ml water en zout op het vuur en breng aan de kook.
2. Doe de kipfilet in het kokende water, kook het in 10 minuten gaar en draai het vuur uit.
3. Was en schil de bleekselderij, appels en knolselderij. Snijd alles in kleine blokjes.
4. Haal de kip uit het water en snijd deze ook in kleine blokjes. Doe de rozijnen in het water.
5. Snijd de bosui en ansjovis zo fijn mogelijk en pers de citroen volledig uit.
6. Voeg alle ingrediënten in een mengkom, voeg de mayonaise toe en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Stukje geschiedenis
Een waldorf salade is een salade van knolselderij, appel, mayonaise en wat citroensap. De naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd. In moderne varianten van deze klassieker worden vaak walnoten, druiven, rozijnen, kersen, kip- of zalmfilet toegevoegd.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd