Wilde Paddenstoelensoep

Wilde Paddenstoelensoep

Ingrediënten
25 gr. eekhoorntjesbrood
250 gr. paddenstoelen
2 blokjes runderbouillon
2 preien
150 ml. slagroom
1 el. verse tijm
2 teentjes knoflook
1 ui

Voorbereiding
- Laat het eekhoorntjesbrood ongeveer 20 minuten weken in 200 ml. warm water.
- Snijd de paddenstoelen in plakjes, hak de knoflook en snipper de ui.
- Snijd de prei in halve ringetjes en zet alle overige ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui, prei en knoflook aan in de pan en schep alles goed om.
3. Voeg na 5 minuten de paddenstoelen toe en laat deze al roerende zacht worden.
4. Voeg 1 liter kokend water toe en voeg hier ook de bouillonblokjes aan toe.
5. Voeg het eekhoorntjesbrood, het weekvocht, de tijm, peper en zout toe als de soep kookt.
6. Laat alles ongeveer 30 minuten (met deksel) koken op laag vuur.
7. Giet de helft van de soep in een mengkom en pureer de andere helft met een staafmixer.
8. Giet alles bij elkaar, voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook.
9. Garneer eventueel met wat tijm of verse peper.

Stokbroodje erbij!
De soep is nog veel lekkerder wanneer je er een stokbroodje in kunt dippen. Vers afgebakken met wat gegratineerde oude kaas of knoflookboter.

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd