Wortel-Komijnsoep

Wortel-Komijnsoep

Ingrediënten
400 gr. wortels
150 gr. aardappels
2 stengels bleekselderij
2 blokjes groentebouillon
1 el. komijnpoeder
1 ui
100 ml. soyaroom
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
2 tl. tomatenpuree
halve citroen
half bosje munt

Voorbereiding
- Schil en was de wortels en aardappels en snijd beide in blokjes.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in halve ringen.
- Pers de citroen, zet het sap apart en zet alle overige ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ui en knoflook glazig en voeg daarna de bleekselderij, aardappel en wortel toe.
3. Voeg komijnpoeder, bouillonblokjes en laurier toe en draai het vuur naar middelhoog.
4. Schep alle ingrediënten goed om gedurende 5 minuten, voeg dan de tomatenpuree toe.
5. Bak nog 5 minuten mee en voeg dan 1 liter water toe.
6. Laat de soep (met deksel) ongeveer 20 minuten zachtjes koken en verwijder dan de laurier.
7. Voeg de room en citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer.
8. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout en garneer met vers gehakte munt.

Wat zit er in wortels?
In wortels zitten weinig vet en eiwit, maar daarentegen wel veel vitamine C. Wortels krijgen hun oranje kleur door bètacaroteen, een antioxidant dat je lichaam omzet in vitamine A.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd