Wortelmuffins

Wortelmuffins

Ingrediënten
150 gr. boekweitmeel
150 gr. basterdsuiker
75 gr. wortel
85 ml. olijfolie
2 eieren
50 gr. roomkaas
2 el. poedersuiker
50 gr. chocopasta
12 walnoten
1 tl. kaneelpoeder
1 tl. bakpoeder
0,5 tl. kruidnagel
0,5 tl. zout

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een muffinvorm (12 stuks) in.
- Rasp de wortel, weeg alle ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Meng de olijfolie, suiker en eieren in een mengkom tot een gladde massa.
2. Meng het boekweitmeel, bakpoeder, kaneelpoeder, kruidnagel en zout in een andere mengkom, schep alles goed om en voeg daarna de geraspte wortel toe.
3. Voeg beide kommen samen en meng het tot een plakkerige massa.
4. Vul de muffinvormpjes voorzichtig tot net onder de rand en bak af in 45 minuten.
5. Meng de roomkaas met 1 eetlepel poedersuiker en voeg de chocoladepasta toe. Meng vluchtig en doe in een spuitzak.
6. Garneer de muffins met een toefje choco-icing, een walnoot en wat poedersuiker.

Een carrotcake uit hetzelfde beslag!
Het beslag (uitkomst stap 3) is goed voor een carrotcake. Bak ‘m op dezelfde manier af in een springvorm en gebruik de icing (roomkaas met poedersuiker) en walnoten om ‘m te garneren.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd