Zoete Aardappel Hutspot

Zoete Aardappel Hutspot

Ingrediënten
400 gr. zoete aardappels
300 gr. wortels
100 gr. spekjes
2 uien
1 unox rookworst

Voorbereiding
- Breng een soeppan met 1 liter water aan de kook.
- Was en schil de aardappels en wortels en snijd in grove stukken.
- Snipper de ui en leg de spekjes klaar.
- Laat de rookworst in het doorzichtige plastic zitten, maar prik er een paar gaatjes in.

Bereiding
1. Kook de wortels (25 min), de zoete aardappels (15 min) en de rookworst (5 min) in het plastic
gaar in de dezelfde soeppan. Zorg dat je een timer zet en telkens iets toevoegt.
2. Zet een koekenpan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
3. Fruit de ui aan, voeg daarna de spekjes toe en draai het vuur naar middelhoog.
4. Schep de rookworst uit de pan en leg apart. Giet de aardappels en wortels af in een vergiet en doe deze daarna weer terug in dezelfde pan. Voeg peper en zout toe.
5. Voeg de gebakken spekjes en ui toe en stamp alles tot een stamppot met een stamper.
6. Haal de rookworst voorzichtig uit de verpakking en snijd in plakjes.

Zoete aardappel gezonder dan gewone aardappel?
De zoete aardappel bevat meer vezels, beta-caroteen, vitamine c en calcium. Het heeft minder eiwit dan de gewone aardappel, maar bevat wel iets meer suiker en calorieën.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd