Zomersalade Spinazie-Framboos

Zomersalade Spinazie-Framboos

Ingrediënten
250 gr. spinazie
160 gr. frambozen
100 gr. geitenkaas
40 gr. pijnboompitjes
1 rode ui
3 el. yoghurt
1 tl. mosterd
1 tl. suiker
1 el. azijn
1 el. olijfolie

Voorbereiding
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een droge koekenpan op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Rooster hierin de pijnboompitjes tot ze goudbruin kleuren en draai het vuur uit.
3. Zet de pijnboompitjes apart, was de pan af en zet weer op het fornuis.
4. Giet een laagje olie in de pan, laat warm worden en bak de uienringen naar smaak.
5. Maak de dressing: meng yoghurt, mosterd, azijn, olie, suiker, peper, zout en 6 frambozen.
6. Snijd de spinazie in grove stukken, brokkel de kaas erdoor, voeg de uien en pijnboompitjes toe en meng alles goed door elkaar.
7. Giet een beetje dressing over de salade en versier daarna de salade met frambozen.

Liever aardbeien? Dat kan!
Je kunt de frambozen vervangen voor aardbeien of elk ander gewenst rood fruit. En wil je iets meer bite? Voeg dan een handje nootjes toe. Heerlijk als maaltijdsalade!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd