Zuurkool Risotto

Zuurkool Risotto

Ingrediënten
400 gr. risottorijst
2 blokjes groentebouillon
500 gr. zuurkool (uit pak)
2 tl. kurkuma poeder
1 ui
2 tl. verse rozemarijn
1 sinaasappel
50 gr. grana padano kaas
150 ml. droge witte wijn
1 el. roomboter

Voorbereiding
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg daarna de bouillonblokjes toe om 1 liter bouillon te maken.
- Snipper de ui en hak de rozemarijn fijn. Zet allebei apart.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze uit. Zet allebei apart.
- Rasp de kaas en zet de overige ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui aan tot deze glazig is en voeg daarna de rijst en toe en bak 3 minuten mee.
3. Voeg de witte wijn toe en blijf goed roeren totdat al het vocht is opgenomen.
4. Voeg de kurkuma toe en draai het vuur ietsje lager naar middelhoog vuur.
5. Schep nu een soeplepel bouillon bij de rijst totdat al het vocht is opgenomen.
6. Herhaal dit proces totdat de risotto gaar is (30-40 minuten) en blijf continu roeren!
7. Bak ondertussen de zuurkool in een koekenpan totdat deze gaar is.
8. Voeg de zuurkool, rozemarijn, rasp, sap, kaas, boter, peper en zout toe als de risotto gaar is,
draai het vuur uit en schep het geheel nog eens goed om voordat je het serveert.

Waar eet ik dit bij?
Het gerecht is op zichzelf al een hoofdgerecht, maar je kunt er gerust een frisse salade bij serveren. En vergeet niet een goed glas witte wijn voor jezelf in te schenken. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd