Zuurkool Schotel

Zuurkool Schotel

Ingrediënten
1 kg. aardappels
400 gr. zuurkool
150gr. geraspte kaas
150 gr. spekreepjes
2 el. rozijnen
2 tl. currypoeder
2 tl. kurkumapoeder
1 tl. cayennepeper
100 ml. melk
50 gr. roomboter

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (grillstand).
- Breng een soeppan met water en zout aan de kook.
- Schil en was de aardappels en knijp zo veel mogelijk vocht uit de zuurkool.
- Weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Doe de aardappels in de soeppan en kook in 20 minuten gaar.
2. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
3. Bak de spekreepjes 5 minuten en voeg dan de zuurkool toe.
4. Voeg de currypoeder, kurkuma, cayennepeper en rozijnen toe. Breng het op smaak met peper en zout en roer alles nog 15 minuten goed om op middelhoog vuur.
5. Giet de aardappels af, voeg melk, boter, peper en zout toe en stamp tot een gladde puree.
6. Bedek een ovenschaal met puree, voeg de zuurkool toe en top af met puree.
7. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en verwarm 20 minuten onder de grill of totdat de kaas een knapperige korst vorm.

Zo veel variaties mogelijk
Je kunt deze ovenschotel zien als een broodje hamburger, waarbij de puree het broodje is en de zuurkool de hamburger. Vervang de hamburger eens voor een vegaburger of fishfilet! Zalm, spinazie en creme fraishe bijvoorbeeld of vervang de aardappel voor pompoen- of zoete aardappelpuree!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd