Zuurkoolsoep met Chorizo

Zuurkoolsoep met Chorizo

Ingrediënten
150 gr. chorizoworst
500 gr. zuurkool
2 blokjes vleesbouillon
70 gr. tomatenpuree
1 ui

Voorbereiding
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige
maatbeker of steelpan en voeg 2 blokjes bouillon toe om bouillon te maken.
- Snipper de ui en snijd de chorizo in kleine blokjes.
- Knijp het vocht uit de zuurkool en zet de tomatenpuree klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de ui aan in de pan en voeg daarna de chorizoblokjes toe.
3. Roer totdat de ui rood kleurt van de chorizo en voeg dan de zuurkool toe.
4. Ontzuur de tomatenpuree door deze 5 minuten mee te bakken.
5. Schep alles goed om en blus alles uiteindelijk af met de bouillon, draai het vuur laag en laat de soep 10 a 15 minuten zachtjes pruttelen.

Winters soepje!
Deze soep heeft geen extra zout of kruiden nodig. De chorizo en zuurkool zijn van zichzelf al erg smaakvol. Serveer de soep met geroosterd brood en roomboter.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd